AYAM / IKAN GORENG KUNYIT

Bahan-Bahan
1.  Ayam/Ikan (dipotong)
2.  Serbuk Kunyit Mak Siti
3. Garam
4. 2 sudu tepung Gandum
5. 2 Ulas Bawang Putih (Ditumbuk)
6. Minyak untuk Menggoreng

Cara Memasak
1.  Basuh Ayam/Ikan dengan bersih.
2.  Gaulkan Ayam/ikan dengan bawang putih dan sedikit Garam
2.  Lumurkan Kunyit Mak Siti di Ayam/Ikan dan gaulkan dengan rata.
4.  Kemudian, campurkan pula tepung gandum.
5.  Perap selama 30 jam dan boleh digoreng sehingga warna keemasan

6.  Sedia untuk dihidangkan.


Share:

No comments:

Post a Comment

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Pages

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.