Bahan-Bahan
1.
Ikan Merah
2.
4 Sudu Serbuk Cili Mak Siti dijadikan Pes
3.
1 Biji Bawang merah ditumbuk
4.
3 ulas Bawang Putih ditumbuk
5.
2 sudu Serbuk Kunyit Mak Siti
6.
Bendi,
7.
Garam
8.
Air
9.
Minyak
10.
Air Asam Jawa
Cara Memasak
1.
Panaskan Minyak dan tumiskan bawang besar, bawang putih. Masukkan pula serbuk
kunyit dan kacau sebati.
2.
Kemudian masukkan serbuk cili Mak Siti dan tumis sehingga pecah minyak.
3.
Selepas itu, masukkan air secukupnya, air asam jawa dan garam. Biarkan mendidih
seketika.
4.
Masukkan bendi dan ikan. Dan biarkan ikan dan bendi masak
5.
Sedia untuk dihidang
No comments:
Post a Comment