AYAM SAMBAL TOMYAM ALA THAI
Menarik kan....Heheheh...mestilah menarik dengan gabungan
Rempah Ratus mak Siti
Bahan-Bahan
1.Serbuk cili Mak Siti
2.Serbuk kunyit Mak Siti
3.Jus limau nipis atau lemon
4.Bawang besar dikisar
5.Bawan holland
6.Serbuk daun limau Mak Siti
7.Sekeping daun limau Mak Siti
8.Cili yang dikisar
**************************
Cara Memasak
1.Gaulkan ayam bersama serbuk kunyit Mak Siti dan letakkan sedikit garam
2.Masukkan minyak kedalam kuali kemudian letakkan ayam gorengkannya
sehingga separuh masak
3.Masukkan bawang yang telah dikisar bersama cili kisar tumis sehingga pecah masak
4.Masukkan serbuk daun limau purut letakkan air perahan limau atau lemon
5.Kemudian letakkan hirisan bawang holland, letakkan sedikit garram tunggu sekejap
kemudian masukkan ayam yang digoreng tadi
6.Siap dihidang
***SELAMAT MENCUBA***
No comments:
Post a Comment