eh-eh dah siap..sedapnyeeeeee boleh la makan bersama nasi panas
BAHAN-BAHAN
1. !/2KG udang
2, 2 Biji Bawang Besar (dihiris)
3. 3 Ulas bawang Putih (dihiris)
4. 5 Sudu serbuk cili Mak Siti
5. 2 Sudu Cili Boh
6. Sedikit Serbuk Kunyit Mak Siti
7. Garam
8. Minyak Masak
CARA-CARA
1. Panaskan Minyak dan tumiskan bawang besar dan bawang putih.
2. Taburkan sedikit kunyit dan masukkan juga cili boh dan Serbuk Cili Mak Siti
3, Tumiskan sehingga pecah minyak.
4. Kemudian masukkan sedikit garam ke dalam sambal
5. Setelah itu, masukkan udang yang telah disiang.
biarkan seketika
6. Setelah udang masak boleh la diangkat dan sedia untuk dihidang
No comments:
Post a Comment